Zarada Podijeli

Zajamčeno najniža zarada prema američkim propisima je 8,25 USD po satu rada, ali minimalna satnica uglavnom se razlikuje po pojedinim državama. Zarade studenata se kreću od 8,25 – 13 USD po satu rada. Cijena satnice može biti i niža od zajamčenog minimuma (5,15$) ukoliko radno mjesto podrazumijeva rad s napojnicama (tips). 

Studenti mogu očekivati da će raditi oko 32-40 sati tjedno. Dozvoljen je i prekovremeni rad (overtime) ukoliko poslodavac ima potrebe za tim. Prekovremen rad se plaća dodatno (1.5 x cijena normalnog radnog sata) kod većine poslodavaca. 

Također, studenti imaju mogućnost i pravo da pored posla koji dobiju preko agencije, pronađu i drugi posao (second job). Student ne smije početi raditi drugi posao dok ga sponzor nije provjerio i odobrio. Proces verifikacije novog posla traje do 72h. U tom slučaju, studenti trebaju imati u vidu da im je posao koji su dobili preko agencije na prvom mjestu i da ne smje biti ugrožen od strane drugih poslova. Većina studenata koriste ove mogućnosti, pa na taj način ostvaruje veću zaradu. 
Prekovremeni rad (overtime) kao i mogućnost dobivanja drugog posla nisu zajamčeni u sklopu WAT programa.

Poslodavci plaću isplaćuju svaki tjedan ili svaka dva tjedna. Preporučujemo studentima da ponesu na put oko 700-1000 USD kako bi pokrili troškove do prve plaće.

Bitno je naglasiti da svaki sudionik ovog programa mora biti svjestan da plaća za vrijeme trajanja programa ne mora nužno pokriti sve troškove programa, avionske karte, naknade za ambasadu itd.
Work and Travel USA je primarno program kulturne razmjene i zarada ne smije biti na prvom mjestu.


  Zdravstveno osiguranje Što je to Grace period?  

Prijavite se online!


Popularne ponude 21 Ponude | Pogledajte više