Što je to Work and Travel USA program? Podijeli

Work and Travel USA je program kulturne razmjene studenata koji omogućuje studentima iz cijelog svijeta da tijekom ljetnih mjeseci borave u Americi i obavljaju, zajedno s američkim studentima i studentima drugih zemalja širom svijeta, poslove sezonskog karaktera kod poslodavaca širom Amerike.

Program Work and Travel USA je predstavljan od strane Američke Vlade kao program kulturne razmjene koji ima cilj studente iz drugih zemalja upoznati s kulturom, načinom života i rada u Americi, te im omogućiti susrete i druženja s američkim studentima kao i sa studentima iz cijelog svijeta.

Ovaj Program se smatra i obrazovnim zato što stranim studentima omogućuje da nauče i usavrše engleski jezik. Vlada SAD-a je dala dozvolu našem partneru (SPONZOR) da sudionicima Programa pronalazi poslove na području Amerike te im osigura dozvolu za rad (radnu vizu) u trajanju od maksimalno 4 mjeseca, kao i turističku vizu u trajanju od 1 mjeseca (u sklopu radne vize).

Također, SPONZORI su ovlašteni od United States Information Agency (USIA) da budu posrednici pri osiguravanju dokumenta DS-2019 koji predstavlja dokaz da je imenovani student primljen na Program. Na osnovu ovog dokumenta studenti, sudionici Programa, dobivaju J-1 vizu i samim time dozvolu za rad i socijalni broj (SSN).

Prijavite se online!


Popularne ponude 70 Ponude | Pogledajte više