1. O Pravilima o zaštiti privatnosti
2. Kako i kada prikupljamo vaše osobne podatke?
3. Koje podatke prikupljamo izravno od vas?
4. Koja prava na privatnost imate?
5. Gdje se čuvaju vaši osobni podaci?
6. Dijeli li VIKING vaše podatke s trećim stranama?
7. Koliko dugo VIKING čuva vaše osobne podatke?
8. U koje svrhe koristimo vaše osobne podatke?
8.1. Obrada narudžbi i pružanje usluga
8.2. VIKING program
8.3. Služba za kupce
8.4. VIKING internet stranica
8.5. Kolačići
8.6. Ostale internet stranice
8.7. Marketing
8.8. Videonadzor (CCTV)
8.9. Sudjelovanje u procesu zapošljavanja u tvrtki VIKING
8.10. Radionice, natjecanja, lutrije
8.11. Ostali osobni podaci koje nam dajete
9. Stupanje na snagu i izmjene Pravila o zaštiti privatnosti

 

1. O Pravilima o zaštiti privatnosti.

U ovim Pravilima o zaštiti privatnosti (nadalje u tekstu „Pravila“) objašnjeno je na koji način Viking Putovanja d.o.o. turistička agencija,  sa OIB:87045786840, sa sjedištem u Osijeku, ulica Hrvatske Republike 43/1 (nadalje u tekstu: „VIKING“) prikuplja, koristi i upravlja vašim osobnim podacima. Tvrtka VIKING posvećena je zaštiti i poštivanju vaše privatnosti. Molimo vas da pažljivo pročitate ova Pravila kako biste saznali zašto i kako prikupljamo vaše podatke, i na koji način ih koristimo.
Što se tiče osobnih podataka koje prikupljamo, Viking Putovanja d.o.o. jest “voditelj obrade osobnih podataka”, odnosno subjekt koji određuje svrhu i način na koji će podaci biti obrađeni.
Ako nas želite kontaktirati u vezi s vašim osobnim podacima ili ovim Pravilima, molimo vas, koristite ispod navedene kontakt-podatke:
Poslovno ime: Viking Putovanja d.o.o. turistička agencija
Adresa: Ulica Hrvatske Republike 43/1
Broj telefona: +385 31 209 007

2. Kako i kada prikupljamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke prikupljamo kada je to relevantno za potrebe vas kao sudionika u programu Work and Travel, kada želite uslugu Tax Time, kada kupujete aviokarte, kada popunjavate ankete ili kada nam dajete povratne informacije o našim uslugama itd.
Vaše osobne podatke najčešće dobivamo izravno od vas prilikom upisa na program ili na neku od naših usluga kada ispunite određeni formular.
Više informacija o situacijama i okolnostima u kojima prikupljamo vaše osobne podatke možete pronaći u poglavlju U koje svrhe koristimo vaše osobne podatke? Zapamtite da su ovo samo informacije o mogućim načinima korištenja vaših osobnih podataka s kojima se možete susresti prilikom sudjelovanja na programu, korištenju usluga koje nudimo te na našoj internet stranici. U svakom slučaju, dobit ćete jasne informacije o svrsi obrade vaših podataka, a u pojedinim će nam slučajevima biti potrebna i vaša jasna privola.
Vaše osobne podatke nećemo koristiti u marketinške svrhe, osim ako sami ne pristanete na to. Ako želite da vam šaljemo pojedinosti o našim proizvodima, uslugama, ponudama i promocijama, molimo vas da to potvrdite prilikom pristupanja My Viking Profilu. Za više informacija, pogledajte poglavlja Marketing i My VIKINGu nastavku.
Svi vaši osobni podaci tretiraju se kao povjerljivi, a VIKING i/ili naši pouzdani partneri čuvaju ih na ispravan način (za više informacija pogledajte poglavlje:Dijeli li VIKING vaše podatke s trećim stranama?u nastavku).

3. Koje podatke prikupljamo izravno od vas?

Uobičajene skupine podataka koje prikupljamo od VIKING kupaca jesu: ime i prezime, adresa, datum rođenja, OIB, spol, mjesto rođenja, državljanstvo, broj i datum izdavanja putovnice te osobne izkaznice, telefon, email, profile društvenih mreža. Podaci o osobi koja će biti kontaktirana u slučaju hitne situacije: njezino ime i prezime, telefon, adresa i email. Ime, adresa vašeg sveučilišta, fakultet i vaš matični broj studenta radi provjere vašeg studentskog statusa. Financijski podaci, uključujući podatke o kreditnoj ili debitnoj kartici, ili drugi podaci koji se tiču plaćanja, a koji se navode prilikom ispunjavanja obrasca na VIKING internet stranici, odnosno plaćanja u uredu VIKINGA ili prilikom komuniciranja s nama putem telefona ili elektroničke pošte; prethodne usluge VIKING servisa i usluga te ostale podatke koje ste odlučili dobrovoljno podijeliti s nama.
Kad prikupljamo podatke o vama promatranjem (npr. putem sigurnosnih kamera), onda to činimo radi poštivanja zakonskih obveza ili očuvanja pravnih interesa kao što su vaša sigurnost, sigurnost naših zaposlenika u tvrtki VIKING, zaštita vaše osobne i imovine tvrtke VIKING, kao i zaštita vaše i naše sigurnosti IT i mobilnih sustava.

4. Koja prava na privatnost imate?

Imajte na umu da u svakom trenutku imate pravo od tvrtke VIKING tražiti i od nje zahtijevati:

pristup vašim osobnim podacima

Možete pitati tvrtku VIKING u koje svrhe koristi podatke koji se tiču vas, kao i za pristup takvim osobnim podacima. Osim toga, imate pravo znati svrhu obrade, skupine vaših osobnih podataka koje čuvamo, treće strane ili skupine trećih strana s kojima se vaši osobni podaci dijele, vremenski period tijekom kojeg zadržavamo podatke, kao i naš izvor podataka koje nismo prikupili izravno od vas.

kopirani primjerak vaših osobnih podataka koje čuvamo

Slobodno nas kontaktirajte ako želite kopiju pojedinih ili svih osobnih podataka koje imamo o vama.

ispravak pogrešno unesenih podataka

Želimo se uvjeriti kako su vaši osobni podaci ispravni i ažurirani. Možete nas zamoliti da ispravimo ili uklonimo podatke koje smatrate netočnima ili zastarjelima.

brisanje vaših osobnih podataka

Možete nas zamoliti za prekid obrade, ili čak, brisanje osobnih podataka koje posjedujemo. Ako su vaše osobne informacije neophodne za izvršenje određenih ugovornih obveza tvrtke VIKING prema vama, VIKING možda neće biti u stanju izvršiti takve ugovorne obveze. Isto tako, ako su vaši osobni podaci potrebni kako bi se VIKING pridržavao određenih zakonskih obveza (npr. porezni propisi), vaš zahtjev se ne može uvažiti.

da ograniči pristup vašim podacima i/ili trećim stranama u određenim procesima ili u potpunosti

Ako osporavate točnost vaših podataka, ili nam više nisu potrebni osobni podaci za svrhu obrade, ali ih vi zahtijevate zbog uspostavljanja, provođenja ili obrane pravnih potraživanja, ili ste se protivili obradi po osnovi razloga koje VIKING smatra legitimnim, imate pravo zatražiti ograničenu obradu vaših osobnih podataka.

prigovor na način na koji rukujemo vašim podacima

Zapamtite da imate pravo prigovoriti na obradu vaših osobnih podataka prema zakonskim osnovama koje VIKING smatra legitimnim. Uz to, imate pravo i da u bilo kojem trenutku uputite prigovor na obradu vaših osobnih podataka u svrhu izravnog marketinga, koja uključuje profiliranje u mjeri povezanoj s takvim izravnim marketingom.

prebacivanje podataka drugom voditelju obrade osobnih podataka (pravo na prijenos podataka)

Ako se obrada zasniva na vašoj privoli ili se vrši automatiziranim sredstvima, imate pravo tražiti od tvrtke VIKING prijenos vaših podataka drugom voditelju obrade osobnih podataka.

Za ostvarivanje dalje navedenih prava, molimo vas, upotrijebite kontakt podatke tvrtke VIKING navedene u poglavlju O ovim Pravilima o zaštiti privatnosti.
Ako niste zadovoljni načinom na koji prikupljamo ili koristimo vaše osobne podatke, uvijek imate pravo osobno se obratiti Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

5. Gdje se čuvaju vaši osobni podaci?

Osobne podatke koje o vama prikupimo čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši su osobni podaci zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjene ili uništavanja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca.
Određeni se podaci i dalje čuvaju u tiskanom obliku, ali naša je namjera digitalizirati sve osobne podatke koje obrađujemo. Obrađeni se podaci čuvaju u prostorima i informatičkim sustavima tvrtke VIKING, ali ponekad podatke čuvamo i na serverima naših pouzdanih suradnika.

9. Stupanje na snagu i izmjene Pravila o zaštiti privatnosti

Ova Pravila stupaju na snagu dana 25. svibnja 2018. godine.
Pravila o zaštiti privatnosti bit će predmet redovnih revizija, a svaku ažuriranu verziju postavit ćemo na ovu internetsku stranicu.

*Utvrđenu na osnovu relevantne odluke Europske komisije.

 

Prijavite se online!


Popularne ponude 70 Ponude | Pogledajte više